סורגים שקופים  

להינות מהנוף בבטחה

עבור אנשים המחפשים פתרונות אסתטיים למיגון ביתם, כאלה המאפשרים שמירה על נוף פתוח, ומקנים תחושת ביטחון הומצאו הסורגים השקופים? האם הם טובים כמו סורגי ברזל? וכיצד הם מאובטחים לחלון? על כך במאמר הבא
סורגים שקופים, נותנים מענה זהה לסורגי מתכת
הסורגים חזקים, עשויים מחומר עמיד במיוחד, פוליקרבונט, עבר, לא ניתן לחיתוך או ניסור בשום צורה (הדרך בה מנסים לפרות גם סורגי מתכת) המרחק בין סורג לסרג, לא מאפשרת כניסה מחוץ לחלל המגורים, ומעבר לכך הנוף נשאר פתוח, שכן הסורגים השקופים, כשמם כן הם, אינם בולטים לעין.
כמו כן, הפוליקרבונט הוא בעל עמידות גבוהה לשברים, מדובר בחומר המשרת תעשיות כבדות ואת תעשיית האופטיקה, הוא מבודד מפני רעשים, באופן אקוסטי, ועמיד לכל תנאי מזג האוויר, נשמר לאורך זמן, ואחזקתו פשוטה 0(ניקיון באמצעות העברת מטלית לחה, אין צורך בצביעה)
כיצד מתבצע החיבור של הסורגים השקופים למסגרת/ למשקוף? |
הסורגים השקופים מחוברים באמצעות מערכת סורגים שלמה המעוגנת לקיר עם ברגיי פלדה חזקים במיוחד.
מה לבדוק בטרם רכישת סורגים שקופים?

בטרם רכישת סורגים שקופים, יש לבדוק את הנושאים הבאים:

1. שכפת כיסוי לפוליקרבונט- מדובר בשכבה המגנה על הסורג מפני שריטות. שריטות על הסורג יפגעו מאוד אסטטית במראה שלו, אבל לא בשכבת ההגנה שלו.

2. שכבת הגנה נוספת מפני קרני UV – וזאת על מנת לוודא, שהוא שומר על צבעו השקוף. (השמש עלולה לגרום לסורגים להצהיב ללא שכבת הגנה זו.

3. ליטוש קצוות הפנלים- נדרש ליטוש לקצוות כדי למזער פציעות ערב העברת היד בין הפאנלים ועליהם.

4. עובי הפנל- סורגים שקופים מגיעים עם עובי פנל בין 6 ס"מ ל 14 ס"מ, ככל שהפנל עבה יותר, נכנס פחות אוורור לחלל, ולכן יש לבחור בפנל המתאים להעדפה האישית של הקונה. פנלים עבים מדי (שמתאימים לתעשיות, למקומות ממוזגים באופן קבוע וכדומה) עשויים לחסום יותר מ50% האוויר הנכנס דרך החלון.